Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop cebulowy na miodzie z cytryną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1/2 kg
cukier 3-4 łyżki
miód 1 szkl.
cytryna 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop cebulowy na miodzie z cytryną

Cebulę obrać i wycisnąć z niej sok przez sokowirówkę. Sok połączyć cierpliwie (bywa z tym problem) z płynnym miodem i sokiem z cytryny- aż powstanie jednolity płyn. Zlać płyn do słoiczka i wstawić do lodówki. Z wytłoczyn cebulowych, połączonych z cukrem i odstawionych na kilka godzin w ciepłe miejsce, wycisnąć sok i dolać do syropu.
Przechowywać w lodówce do 5 dni. Podawać kilka razy dziennie po 1-2 łyżki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 23.08.2012 21:30
super
Anio?eczek 23.05.2012 19:11
witaminki
daria2911 07.04.2012 15:40
najlepszy
daria2911 07.04.2012 15:40
najlepszy
Habibi 01.03.2012 21:41
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak