Sposób przygotowania

Buraczki myjemy i dajemy do garnka z wodą. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Zimne buraczki obieramy, kroimy i mielimy przez maszynkę do mięsa razem z chrzanem. Do zmielonych buraczków dodajemy śmietanę, cukier i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Te buraczki można podawać na słodko. Wtedy zamiast chrzanu dajemy więcej cukru.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super buraczki do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutkie lubimy buraczki pod każdą postacią .
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też je lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna do II dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !