Sposób przygotowania

Rosół drobiowy mocno rozgrzać i przecedzić przez gęste sitko.
Do czystego rosołu dodać niewielkie kawałki mięsa kurczaka (z rosołu) oddzielone od kostek i pozbawione skórki.
Z masy na kluski śląskie utoczyć malutkie kuleczki i gotować w rosole z mięsem, często mieszając.
Kiedy kluseczki są już miękkie, dolać mleko i doprawić zupkę białym pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font size="2"><font color="purple"><b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"></font size="2">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !