Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 2 szt
bulion 1 litr
sól
pieprz czarny
kolendra
kminek
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
cząber
tymianek
paryka słodka
Liść laurowy suszony Prymat
pieczywo czerstwe ciemne kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca wieprzowe umyć, oczyścić z błonek i pokroić w niewielką kostkę.
Kolendrę, gorczycę i ziele angielskie rozgnieść, razem z liściem laurowym wrzucić do rosołu, wrzucić pokrojone serca i gotować na małym ogniu.
Cebulą pokroić bardzo drobno, podsmażyć. W połowie gotowania serc ( po około 35-40 min.) dodać cebulę, pozostałe przyprawy i sól.
Gdy mięso jest już miękkie czerstwe pieczywo pokruszyć, zalać w miseczce kilkoma łyżkami bulionu i zetrzeć na pastę. Dodać do sosu w celu jego zagęszczenia. Zagotować.
Podawać z kaszą gryczaną.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 02.03.2012 18:39
ja też nie mogę się przekonać,ale wygląda ładnie
freekate 02.03.2012 08:57
też nie byłam przekonana kiedyś, ale mój mąż uwielbia podroby wszelakie, dodatkowo sam je przyrządza w sposób wręcz fantastyczny i z czasem mnie przekonał :)
IZABELA29 02.03.2012 07:55
mi się jakoś serduszka zle kojarzą .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak