Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 150 gram
marchew mała mrożona 40 gram
brokuł mrożony 30 gram
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka
kalafior 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Gotujemy ryż w/g instrukcji na opakowaniu.
Rozmrożone warzywa kroimy drobno.
Na oleju podsmażamy warzywa
Następnie dodajemy ugotowany ryż.
Przyprawiamy.
Wkładamy do kubka, kokilki, lub innej formy. Przekładamy na talrez, dekorujemy.
może to być samodzielne danie - przekąska.. możemy dodać do tego jajo sadzone i wyżerka gotowa:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.05.2012 20:32
lubię taki
Wiesława1 29.03.2012 08:07
super
joanna__s 28.03.2012 16:53
Wygląda znakomicie i bardzo apetycznie.
Paulina33 11.03.2012 11:26
smacznie i ładnie :)
czekoladka_m 03.03.2012 19:13
jakie ładne kolory:)
Agiatis 01.03.2012 14:50
Dziekuje:)
banditka 01.03.2012 08:16
super kolory dania i serwty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak