Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony chleb po litewsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chelb litewski 3-4 kromki
czosnek 3-4 ząbki
ser tarkowany 1/2 szklanki
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony chleb po litewsku

Kromki chleba natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Pokroić na 1 cm paski.
Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Posypać tartym serem i wstawić do mikrofali do rozpuszczenia.

Świetnie smakuje jako dodatek do piwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 25.07.2012 16:41
super
melonik 25.07.2012 16:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak