Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany schab z pieczarkami i pieczone ziemniaczki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 40 dag
cebulka 1 sztuka
ser w plastrach 4 plastry
ziemniaki 20 sztuk
curry 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
tarkowany ser 20 dag
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany schab z pieczarkami i pieczone ziemniaczki z serem

Pieczarki i cebulką kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na masełku z pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Schab kroimy w tzw "motylka" i rozbijamy jak najcieniej, posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
Na rozłożony schab układamy plasterek sera i pieczarki z cebulką i zwijamy jak devolie.
Panierujemy mąka, jajko, bułka tarta i podsmażamy na patelni do zrumienienia , nie długo.
Układamy w brytfance i będziemy zapiekać razem z ziemniaczkami, żeby były soczyste.

Ziemniaczki gotujemy normalnie w osolonej wodzie, lecz uważamy żeby się nie rozgotowały mogą być nawet trochę twardsze. Odcedzamy i wsypujemy przyprawy , zamykamy pokrywkę i potrząsamy garnkiem by wszystko się dobrze wymieszało. Wysypujemy na blachę polaną odrobiną oleju i zapiekamy, pod koniec gdy będą już złociste posypujemy serem i zapiekamy ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 14.03.2012 21:46
Pysznie Ci to wyszło:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak