Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
boczek 4 platerki
cebula 1 szt.
pomidory 2 szt.
majeranek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta

Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę szatkujemy, gotujemy, Gdy jest już prawie miękka dodajemy ją do boczku i cebuli, podlewamy trochę wodą i dusimy. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, doprawimy przyprawami i dusimy wszystko do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak