Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski owsiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 300 g
margaryna 1 kostka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód 5 łyżek
starta gorzka czekolada 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski owsiane

Roztapiamy margarynę, gdy przestygnie miksujemy ją z jajkami i miodem. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać płatki owsiane i czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć na 20 minut do lodówki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z schłodzonego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczamy. Układamy na blachę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 22.03.2012 14:50
no właśnie się zanoszę już od dłuższego czasu żeby je zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak