Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Por pokroić na kawałki ok 2 cm po skosie, grzyby w plasterki, mięso w kawałki wielkości małego palca.

Na patelni rozgrzać trochę oliwy i wrzucić kawałek masła, wrzucić pora i zalać białym winem oraz małą szklanką wody, posolić i popieprzyć. Dusić 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać grzyby, posiekaną natkę pietruszki ( zostawić trochę do dekoracji) i wlać śmietanę, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i dusić na średnim ogniu 10 minut.
Ryż odsączyć wyłożyć na talerz.
Do sosu wcisnąć sok z cytryny, wymieszać i wykładać na ryż, posypać pozostałą częścią pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !