Sposób przygotowania

Mięso oprócz watróbki kroimy na mniejsze kawałki i dusimy w głębokiej patelni lub rondlu wraz z cebulą, szklanką wody, 3 liśćmi laurowymi i majerankiem na małym ogniu przez około 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso a do cebuli dodajemy wątróbkę i dusimy jeszcze 15 minut. Następnie wyjmujemy watróbkę i dusimy bułką aż zmięknie. Wszystko odstawiamy do ostygnięcia.
Mięso mielimy 2-krotnie i przyprawiamy. Dodajemy 3 żółtka, mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Wykładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy ok 35 minut w temp 180 stopni.
Przygotowujemy konfiturę:
Roztapiamy na patelni masło, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i cukier i dusimy aż zmięknie około 20 minut, po tym czasie wlewamy wino i ocet i dusimy bez przykrycia jakieś 30 minut, aż zgęstnieje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Bardzo lubię domowe pasztety, mój właśnie się kończy, może następnym razem wypróbuję ten :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Polecam mi ten smakuje najbardziej z tych które już wypróbowałam ;) a domowe pasztety to jest to :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania56

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda ekstra
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !