Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dresing cytrynowo-waniliowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 2
skórka z cytryny 1/2 cytryny
laska wanilii 1 laska
oliwa 1 łyżka
miód 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dresing cytrynowo-waniliowy

Cytryny sparzyć , zetrzeć skórkę z 1/2 cytryny . Z dwóch cytryn wycisnąć sok do szklanki , wlać do miksera dodać miąższ z jednej laski wanilii o,otartą skórkę z 1/2 cytryny , 1 stołową łyżkę cukru pudru, jedną stołowa łyżkę oliwy z oliwek i jedną stołowa łyżkę płynnego miodu . Wszystkie składniki zmiksować . Po zmiksowaniu przetrzeć przez sito na gładką konsystencje . Dresing wyśmienity do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 01.03.2012 08:28
Może to być ciekawy smak do sałatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak