Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Masło ucieramy cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie dodajemy porwaną na małe kawałeczki masę marcepanową i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąki mieszamy ze sobą i przesiewamy po trochu do masy, dalej miksując.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, po tym czasie stopniowo dodawać cukier. Wmieszać delikatnie do poprzedniej masy.
Do masy wyłożonej papierem do pieczenia ,wylewamy 3 łyżki ciasta i pieczemy 3-4 minuty w 220 stopniach po czym nalewamy 3 kolejne łyżki ciasta i rozprowadzamy i znów zapiekamy 3-4 minuty i tak do wykończenia ciasta.
Po upieczeniu wystudzić i polać czekolada roztopioną z masłem i mlekiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !