Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
gorzka czekolada 3 tabliczki
kakao 4 łyżeczki
cukier puder 2 szklanki
jajko 6 szt.
mąka 1 szklanka
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Rozpuszczać w garnku margarynę , dodać do niej połamaną w kostkę gorzką czekoladę. Do przestudzonej masy dodać kakao, cukier puder i szczyptę soli. Wszystko delikatnie zmiksować. Partiami dodać jaja i mąkę. Całość przełożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 18.06.2012 09:14
smaczne ciacho!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak