Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 filety
pieczarki 30 dag
przyprawa z kurczaka szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
olej
pieprz szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka z pieczarkami

Na początek filety myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oleju , 2 łyżki przyprawy do kurczaka , odrobinę ziół prowansalskich , szczyptę soli. I nacieramy wszystkie filety z dwóch stron. Następnie na patelnie na rozgrzany olej wrzucamy filety i obsmażamy z dwóch stron około 15 minut. Następnie pieczarki myjemy pod wodą i kroimy w plastry , można również w kostkę jak są duże i wrzucamy na drugą patelnie na rozgrzany olej posypujemy solą i pieprzem i smażymy aż będą dobre w środku około 15 minut. . Filety wykładamy na talerz Posypujemy pietruszką i posypujemy usmażonymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak