Sposób przygotowania

Na początek filety myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oleju , 2 łyżki przyprawy do kurczaka , odrobinę ziół prowansalskich , szczyptę soli. I nacieramy wszystkie filety z dwóch stron. Następnie na patelnie na rozgrzany olej wrzucamy filety i obsmażamy z dwóch stron około 15 minut. Następnie pieczarki myjemy pod wodą i kroimy w plastry , można również w kostkę jak są duże i wrzucamy na drugą patelnie na rozgrzany olej posypujemy solą i pieprzem i smażymy aż będą dobre w środku około 15 minut. . Filety wykładamy na talerz Posypujemy pietruszką i posypujemy usmażonymi pieczarkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !