Sposób przygotowania

Filety śledziowe odsączyć z oleju, któym są zalane na tackach. Można je, dla pewności, aby nie były zbyt słone, opłukać lub lekko wymoczyć w zimnej wodzie.
Osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kawałki wielkości kilku centymetrów.
Do słoika wlać nieco oleju i wcisnąć czosnek, wymieszać i dodać majeranek - dolać oleju.
Do słoika włożyć śledzie, mocno uciskając, aby usunąć spod nich pęcherzyki powietrza.
Zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godziny lub nawet dłużej.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    takich nigdy nie jadłam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !