Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pieczarkowo-paprykowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
pieczarki 1/4 kg
papryka 1 szt
papryczka chilli 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
olej odrobina
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1-1,5 szkl szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pieczarkowo-paprykowy

Mięso z łopatki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, dodać cebulę(zeszklić ją), następnie wrzucić pokrojone mięso i obsmażyć je z każdej strony. Dodać czosnek. Wlać bulion i przyprawić do smaku
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Papryki umyć, przekroić, oczyścić, pokroić w paski ( papryczkę chili w kosteczkę). Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze części. Do garnka wrzucić pieczarki , przyprawić solą i pieprzem- dusić aż będą lekko miękkie. Pod sam koniec dołożyć do mięsa pieczarki i papryki. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie.Gulasz najlepiej smakuje z kaszą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 29.02.2012 22:47
wypas
staropolanka5 29.02.2012 22:47
wypas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak