Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziki łosoś z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 0,5
natka pietruszki
masło 2 łyżeczki
pieprz kolorowy
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dziki łosoś z warzywami

Kroki postępowania

1
Dzwonek z łososia rozmrażamy, nacieramy przyprawą do ryby oraz świeżo zmielonym pieprzem. Warzywa obieramy - marchewkę oraz pietruszke ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w półplasterki, dodajemy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ja dawałam mrożoną)
Krok 1 - Dziki łosoś z warzywami foto
2
pokrojone warzywa mieszamy z dodatkiem jarzynki oraz pieprzu.
Krok 2 - Dziki łosoś z warzywami foto
3
Na kawałku foli aluminiowej układamy rybę, a wokół przygotowane warzywa.
Krok 3 - Dziki łosoś z warzywami foto
4
na środku ryby układamy masełko
Krok 4 - Dziki łosoś z warzywami foto
5
folie zawijamy i pieczemy rybę 30-40 minut w temp 180*.
Krok 5 - Dziki łosoś z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 10.03.2012 09:04
Moja ulubiona rybka i do tego ślicznie podana !
przejs 04.03.2012 14:01
Pieknie go podałaś!
MAR3STA 02.03.2012 18:42
pięknie podany, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak