Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i gorące przepuścić przez prasę. Przestudzić, dodać jajko i żółtko, doprawić solą i wymieszać na jednolitą masę którą dzielimy w misce na 4 części. Jedną część rozkładamy na pozostałych a na to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto dodając pod koniec drobno pokrojoną natkę pietruszki. Z ciasta formujemy okrągłe niezbyt duże kluseczki i gotujemy do ich wypłynięcia na powierzchnię. Takie kluski polecam na świąteczny obiad prezentują się wspaniale.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne i pożywne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !