Sposób przygotowania

Mięso z piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na cieńsze kotlety. Każdy kotlet lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Następnie kotlety posmarować z obu strom sosem czosnkowym chili. Oprószyć przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Olej lniany rozgrzać. Kotlety panierujemy w mące, w roztrzepanych jajkach następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobre kotlety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !