Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżek
mleko 150 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
pieprz
sól
olej do smażenia
łosoś filet 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z łososia zalewamy mlekiem i pozostawiamy tak na 1-2 godziny, następnie mleko odlewamy, wyjmujemy większe ości i dzielimy łososia na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Łosoś w panierce foto
2
Do soku z cytryny dodajemy przyprawę do ryb, szczyptę pieprzu oraz soli - mieszamy i nacieramy tym ryby
Krok 2 - Łosoś w panierce foto
3
następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Łosoś w panierce foto
4
Smażymy po obu stronach na rumiano i podajemy.
Krok 4 - Łosoś w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.03.2012 18:50
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak