Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
mleko 1 szklanka
piwo 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
ziemniaki 80 dag
ser biały 50 dag
cebula 1 sztuka
masło klarowane 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

Do głębokiej miski wlać mleko, 2 łyżki oleju, piwo. Wsypać mąkę, wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować ciasto, odstawić na co najmniej pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Ziemniaki obrać, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na 5 łyżkach sklarowanego masła. Ziemniaki utłuc z serem oraz smażoną cebulą. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem. Wymieszać dokładnie. Każdy naleśnik smarujemy farszem, zwinąć w rulony. Masło rozgrzać, włożyć naleśniki, zrumienić z obu stron.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.03.2014 21:12
fajny pomysł z tym farszem
Kaja35 03.03.2012 07:41
Musi być przesmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak