Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
olej 4 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
miód 4 łyżki
kminek 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
pieprz kolorowy do smaku
kardamon do smaku
kumin do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

Udka kurczaka umyć i osuszyć.
Olej przelać do miseczki, dorzucić musztardę i miód. Stopniowo dodając przyprawy ucierać masę na dosyć gęstą pastę.
Wymieszaną mieszanką natrzeć udka kurczaka, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowane udka razem z marynatą włożyć do rękawa do pieczenia i piec 45-60 minut w temperaturze 180 st. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 10 minut żeby udka się zrumieniły.


Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak