Sposób przygotowania

wymieszać mąkę, cukier i sól dodać jajka następnie stałe mieszając, wlewać mleko, wodę i olej. Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiać je na 1 godzinę do spęcznienia patelnie posmarować olejem i wlać na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone .naleśniki smażymy na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwracamy rzucamy na drugą stronę . Tak by naleśnik zawsze wylądował na patelni a nie na podłodze :)Jabłka obrać pokroić w kosteczkę skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Masło rozgrzać wrzucić na nie jabłka, orzechy, płatki migdałów i skórę pomarańczową dodać przyprawę do szarlotki, cukier puder i całość poddusić. Zalać mus jabłkowy calvadosem i dusić przez około 5 minut Podpiec naleśniki wypełnić musem jabłkowym złożyć w rożek. posypać płatkami migdałowymi i orzechami. resztą calvadosu wylać na łyżkę wazową podgrzać nad świeczką do ogrzewania herbaty polać nim naleśniki i podpalić

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ooo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pewnie wysmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !