Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canneloni z cukinią, pieczarkami i kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
cukinia 2
pieczarki 400 g
cebula 1
czosnek 1 ząbek
makaron 1
śmietana 330 g
rosół drobiowy
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
tłuszcz do smażenia
ser żółty 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Canneloni z cukinią, pieczarkami i kurczakiem

Cebulę, cukinię, pieczarki, kurczaka i czosnek drobno kroimy. Smażymy cebulę, następnie pieczarki. Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy. Do podsmażonego kurczaka dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Cukinię dusimy do miękkości pod przykryciem. Wszystkie usmażone składniki łączymy razem i przyprawiamy. Makaron Canneloni napełniamy farszem i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Śmietanę, 3/4 szkl chłodnego rosołu i ser żółty łączymy razem. Sosem polewamy Canneloni i wszystko razem zapiekamy pod przykryciem 30 minut w temp. 200 st.C. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 25.06.2012 21:59
muszę spróbować.
Ania67 03.05.2012 09:10
moje smaki
magdalea 29.02.2012 20:36
bardzo pomysłowe, takiego jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak