Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem i odrobiną mleka, zostawić aż zaczną pracować. Pomarańcze sparzyć, z jednej otrzeć skórkę na drobnej tarce.
Do drożdży dodać mąkę, resztę cukru i mleka - ciasto powinno mieć konsystencję lejącą ale dosyć gęstą.
Pomarańcze obrać, oczyścić z błonek i podzielić na małe kawałki. Rozdrobnione pomarańcze i startą skórkę dorzucić do drożdżowego ciasta, wymieszać. Odstawić na 20 minut.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej, na gorący łyżką wykładać porcje ciasta i smażyć do zrumienienia. Podawać posypane cukrem pudrem.

* ilość cukru zależy od słodyczy pomarańczy i własnych upodobań, ja wolę mniej słodkie więc dla osób które lubią dużo słodyczy pewnie cukru potrzeba będzie więcej.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    też czasem takie robię , mają lekko gorzkawy posmak racuchy z pomarańczy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pysznie puszyste
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    i tak można, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !