Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tymbaliki łososiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 12 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
śmietanka kremowa 1 szkl
ząbek czosnku 1 szt
sok z cytryny do smaku
koperek 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
twarożek 15 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: tymbaliki łososiowe

formę keksową wyłóż folią spożywczą,a następnie plasterkami łososia ukłądanymi na zakłądkę.Twarożek utrzyj ze śmietaną,dodaj koperek,roztarty czosnek oraz sól do smaku.Wymieszaj z żelatyną rozpuszczona w 2-3łyżkach wody i ubitą śmietanką.Dopraw sokiem z cytryny.Wlej do foremki z łososiem.Jeśli plstry ryby wystają poza masę serową,przykryj ją nimi.Ochładzaj 3godziny.Wytrząśnij z formy,pokrój na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak