Sposób przygotowania

wymieszać mąkę, cukier i sól dodać jajka następnie stałe mieszając, wlewać mleko, wodę i olej i wiórki migdałowe
Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiać je na 1 godzinę do spęcznienia
Patelnie posmarować olejem i wlać na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone. Naleśniki smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwrócić na drugą stronę.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii.
Truskawki pokroić kiwi obrać.
Usmażone i podpieczone naleśniki napełnić serkiem truskawkami i sosem czekoladowym.
Ułożyć na talerzu naleśniki wypełnione farszem zrobić dekoracje z kiwi i truskawek polać sosem czekoladowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !