Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejsze wiórki.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i dokładnie posiekać tworząc drobną kruszonkę. Do posiekanego masła z mąką dodać utartą marchewkę i całość zagnieść na jednolite ciasto.
Gotowe ciasto podzielić na połowę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.

Z takiego ciasta można upiec suche kruche ciasteczka lub też kopertki czy roladki z nadzieniem z powideł śliwkowych lub jabłkowych, albo marmolady różanej.

Komentarze

  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    świetne połączenie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !