Sposób przygotowania

Bataty obrać, pokroić w kostkę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Bataty zalać wodą tak aby je zakryć, dorzucić imbir i gotować do miękkości, odcedzić.
Odcedzone, gorące bataty wrzucić do malaksera z masłem i przyprawami. utrzeć na gładką masę. Dodać jajko i mąkę mieszając aby masa miała zwartą konsystencję.
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową spryskaną olejem sezamowym. Za pomocą łyżki lub szprycy cukierniczej z masy batatowej formować niewielkie porcje. Piec 25 minut w temperaturze 200 st z opcją grilla.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezle:) szkoda ze bataty trudno dostac:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    a ja nawet nie wiem co to są te bataty
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    a ja nawet nie wiem co to są te bataty
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    bataty to słodkie ziemniaki, w kolorze intensywnie pomarańczowe, w smaku gdzieś pomiędzy ziemniakiem a marchewką jak dla mnie, podpieczone mają lekko orzechowy posmak
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Chciałabym spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    fantastycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    fantastycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !