Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane z bryndzą i kminkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 200 g
bryndza 250 g
jajko 1 szt.
kminek -
ziemniaki ugotowane w mundurkach g

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane z bryndzą i kminkiem

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać ziemniaki starte na tarce oraz posiekane lub utarte masło, bryndzę i jajko.
Zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować na ok. 1cm i pociąć na paski.
Ułożyć je na blaszce posmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i posypać kminkiem.
Upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 08.05.2012 14:46
super pomysł :)
Monika79 04.03.2012 21:49
super
Habibi 02.03.2012 00:14
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak