Sposób przygotowania

Grzyby i śliwki namoczyć - można na noc.Kapustę białą poszatkować,sparzyć wrzątkiem,włożyć do garnka i gotować wraz z drobno posiekana cebulą żeberkami i wołowiną.W casie duszenia dodać przyprawy,pokrojone grzyby i śliwki.
Osobno ugotować kapustę kiszoną z dodatkiem smalcu i pokrojonego boczku.Gdy obie kapusty będa już ugotowane połączyc je ze sobą,dodać podsmazoną kiełbasę,wymieszać wlać wino ,doprawić solą i pieprzem i dusic ok.10 minut,
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj, wypasiony ten Twój bigosik....
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    uwielbiam jeść takie cudo
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    uwielbiam jeść takie cudo
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domowy super bigos u Ciebie, taki jak lubię.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak by mi ktos zrobił to bym zjadła...samej dzis mi się nie chce
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z bigosem czekam do świąt
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    co za bigos :) <zgłodniałem>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    zgłodniałem przez niego ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pysznosci, u mnie to tradycyjne danie na Boże Narodzenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja nawet bigosu na święta nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo pyszny ,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wszystko co najlepsze to w nim jest,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha bigosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Nie ma to jak domowy bigos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    najlepszy domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Zjadłoby się :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny bigosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    dawno nie robiłam , a taki dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !