Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładnie wyszorować, sparzyć i moczyć w zimnej wodzie przez dobę, zmieniając wodę 3-4 razy.
Wymoczone pomarańcze pokroić, wraz ze skórką, w plasterki.
W rondelku zagotować wodę, dodać kilka goździków oraz plastry pomarańczy. Gotować na niewielkim płomieniu, pod przykryciem, przez 30 min. Wywar pozostawić do lekkiego przestygnięcia, wlać sok pomarańczowy i całość osłodzić do smaku miodem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    ciekawe
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taki domowy najlepszy
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapomniałam dopisać, że kompot należy odcedzić po ugotowaniu, żeby nie nabrał goryczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !