Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura marchewkowa z pomarańczą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny 1/3 szkl.
pomarańcza 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura marchewkowa z pomarańczą

Z 2 szkl. wody i 1kg cukru ugotować syrop. Marchewkę obrać i pokroić w dowolne kawałki. Włożyć do syropu, dolać sok z cytryny, dodać sok oraz skórkę otartą z
całej pomarańczy. Gotować godzinę, na małym ogniu, aż syrop zgęstnieje. Ostudzić, przelać do słoiczków.
Nie trzeba słoiczków pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.07.2012 21:02
Ja używam jej zarówno do kanapek i naleśników (gofrów), jak i do smarowania suchych ciast oraz do omletu.
mirosława4 17.07.2012 18:34
jestem ciekawa jak smakuje taka konfitura i do czego można ją wykorzystać?
jerry1 18.05.2012 14:42
ciekawa
Monika79 13.04.2012 21:42
bardzo fajne
Monika79 13.04.2012 21:42
bardzo fajne
Habibi 09.03.2012 00:12
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak