Sposób przygotowania

Kapustę przelewamy ciepłą wodą. Zalewamy gorącą, solimy i gotujemy do miękkości. Cebulkę drobno kroimy i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy. Pomidor obieramy ze skórki, kroimy i smażymy. Ugotowaną kapustę przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Drobno kroimy. Do kapusty dajemy cebulkę, kiełbasę, pomidory i siemię lniane. Zalewamy gorącą wodą tak by przykryło kapustę, dodajemy łyżkę margaryny, kostkę grzybową, koncentrat pomidorowy rozrobiony z odrobiną gorącej wody, kminek mielony, paprykę mieloną, przyprawę do kapusty i wszystko razem gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. W połowie gotowania dodajemy wino. Na patelni rozgrzewamy margarynę i robimy zasmażkę z mąką. Dodajemy do bigosu i jeszcze chwilę gotujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wygląda bardzo smakowicie, muszę wypróbować ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !