Sposób przygotowania

Przesiać mąkę, dodać twaróg przetarty przez sitko, miękkie masło, całe jajko i żółtko oraz cukier waniliowy i skórkę startą z cytryny. Wyrobić ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować, podsypując mąką, na grubość 5mm. Wykrawać ciasteczka różnymi foremkami, układać na blaszce posmarowanej masłem, smarować białkiem rozbitym z odrobinką wody i posypać cukrem kryształem. Piec w średnio gorącym piekarniku (175-180'C) na rumiano.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    muszą być pyszne, wypróbuję z pewnością:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawe ciasteczka
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo smaczne i delikatne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !