Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
szpinak mrożony 20 dag
mąka pszenna 20 dag
mleko 2 szkl
jajko 3 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Farsz:
twaróg 1 szkl
ser pleśniowy 1 szkl
czosnek ząbki 2 szt
szpinak mrożony 20 dag
masło 4 łyżki
Imbir mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem

Szpinak rozmroź i uduś na łyżce masła.Dodaj sery i dokładnie utrzyj.Czosnek przepuść przez praskę,a następnie zeszklij na patelni,na rozgrzanej łyżeczce masła.Skłądniki farszu dokładnie wymieszaj.Na naleśniki szpinak mrozony rozmroź,przełóż do garnuszka,podgrzej i odparuj nadmiar wody.Mąkę przesiej przez sito,zmiksuj z mlekiem,jajkami,imbirem,szczyptą soli i gałką muszkatołową.Odstaw na 30minut.Dodaj szpinak,dokłądnie wymieszaj i odstaw na 15minut.Dobrze rozgrzej patelnię,posmaruj tłuszczem,kładź po porcji ciasta i usmaż cienkie naleśniki.Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym wcześniej szpinakowym farszem i złóż

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak