Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto naleśnikowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50-60 dag
jajko 2-3 szt
mleko 2 szklanka
woda gazowana 2 szklanka
cukier 4 łyżeczka
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto naleśnikowe

Jajka,sól i cukier (od cukru są bardziej rumiane) mieszamy z częścią wody i mleka, dodajemy mąkę i mieszamy mikserem dodając mleko i wodę (stopniowo, aby ciasto nie było za rzadkie). Białka można dodać osobno wcześniej ubijając je na pianę. Naleśniki smażymy z obu stron na oleju , lekko natłuszczając nim patelnię. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.11.2012 14:03
dobre
Bożena13 18.07.2012 13:46
uwielbiam naleśnik;)
Kekerboom 06.06.2012 16:29
tez tak robie
babcia
babcia 07.05.2012 09:25
też takie robię
treonina 03.03.2012 11:17
o! nie wiedziałam że się dodaje wody gazowanej żeby ciasto było puszyste! świetny pomysł, dziękuję! wielki plus!
Margo1 02.03.2012 11:35
też takie ciacho robię
Margo1 02.03.2012 11:35
też takie ciacho robię
babcia
babcia 01.03.2012 16:55
też takie robię
Motorek 01.03.2012 09:40
pycha
jolanta19 29.02.2012 15:31
Uwielbiam naleśniki
agnieszka214 29.02.2012 14:04
bardzo fajne bo puszyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak