Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kiełbasy i smalcu - do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 400-500 g
kiełbasa podwawelska 500 g
cebula biała 1 duża
czosnek 2 ząbki
majeranek 1-2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kiełbasy i smalcu - do słoików

Kiełbasę obrać z osłonki i zmielić przez grube sitko maszynki. Smalec rozpuścić, dodać posiekaną cebulę i zmieloną kiełbasę - wymieszać i dodać przyprawy, oprócz czosnku.
Dusić kilkanaście minut, a pod koniec dodać wyciśnięty czosnek i jeszcze chwilę gotować.
Gorący smalec przełożyć do słoiczków, po sam brzeg, i zakręcić szczelnie. Słoiczki odwrócić dnem do góry i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.09.2012 12:38
Ja także robię ją głównie dla męża ;)
dorotka0000025 30.05.2012 14:22
ciekawe
leonkot 23.05.2012 17:49
muszę wypróbować, bo mój mąż przepada za taką sło0ikową kiełbaską
Habibi 11.03.2012 12:02
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tu coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak