Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniak faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 3 szt
twaróg 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 szt
płatki migdałowe 10 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 0.5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniak faszerowany

Ziemniaki przekrój na pół,wydrąż środki.Posmaruj grubo olejem z zewnątrz i na wewnątrz.Przełóż na blachę i wstaw na 20minut do piekarnika nagrzanego do180stopni.Cebulę obierz,posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju.Ostudź.Połącz z twarogiem,plasterkami rzodkiewek i pokrojoną dymką.Masę przypraw solą,pieprzem i papryką.Ciepłę ziemniaki napełnij przygotowanym farszem.Przed podaniem każdą porcję posyp zrumienionymi płątkami migdałowymi i udekoruj listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak