Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tuńczykowy do makaronu - z mlekiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 średnia
Mleko zagęszczone light 2/3 szkl.
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
szczypiorek 2-3 łyżki
olej słonecznikowy 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tuńczykowy do makaronu - z mlekiem

Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i mieszać, aż się rozpuści. Cebulę posiekać, dodać do tłuszczu i lekko zrumienić. Wcisnąć ząbek czosnku, dodać nieco soli, dużo pieprzu i tuńczyka osączonego z zalewy - najlepszy jest ten w dużych kawałkach!
Razem chwilę przesmażyć i wlać mleczko skondensowane. Doprawić łyżką majonezu i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.03.2012 17:53
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak