Sposób przygotowania

Rostbef umyć, osączyć, oczyścić z żył i naciąć poziomo wzdłuż włókien tak aby po rozłożeniu powstał płat mięsa o grubości 3 cm. Przygotować farsz. Wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon, usmażyć na oleju, a następnie zemleć w maszynce razem z kiełbasą. Czosnek obrać rozdrobnić dodać do masy wraz z przyprawami i starannie wymieszać. Słoninę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na ósemki. Na płacie mięsa ułożyć przygotowaną masę. Zwinąć mięso i obwiązać nitką. Z kostek bulionowych i 1 l wrzątku sporządzić bulion, włożyć do niego roladę i gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wyjąć roladę z wywaru i pokroić w plastry. Podawać z p-pikantnymi sosami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z takim farszem jeszcze nie robiłam, czas spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !