Sposób przygotowania

Do mąki dodać starty parmezan oraz serek ricotta wymieszany z żółtkami. Zagnieść jednolite ciasto. Podsypując mąką formować wałeczki i kroić skośnie, jak tradycyjne kopytka. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, zamieszać i odczekać, aż zaczną wypływać. Gotować jeszcze chwilkę. Odcedzić.
W międzyczasie na patelnię wlać nieco oliwy, dorzucić posiekany grubo czosnek i paseczki ostrej papryczki, posolić. Chwilę podsmażyć, wlać pomidory z puszki i dusić kilka minut na dużym ogniu.
Dodać posiekaną grubo bazylię i jeszcze chwilę poddusić.
Osączone gnocchi przerzucić od razu do sosu i razem jeszcze 2-3 min. ogrzewać.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !