Sposób przygotowania

Cebule pokrój w pół krążki, czosnek posiekaj. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski. Mięso umyj osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niedużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzej olej, obsmaż mięso mieszając by nie przywarło. Po0 kilku minutach dodaj cebulę, połowę czosnku, podsmaż, cały czas mieszając. Dodaj koncentrat, chili, paprykę i listki laurowe. przypraw solą oraz pieprzem. Wlej bulion i czerwone wino przykryj, gotuj przez godzinę. 20 minut przed końcem gotowania dodaj kminek, pozostałą część czosnku i ponownie przypraw solą i pieprzem i chili do uzyskania pikantności.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !