Sposób przygotowania

Do jednego słoiczka wsypać tymianek i zalać oliwą. Do drugiego wsypać majeranek i dolać oleju. Słoiczki zakręcić i odstawić w ciemne miejsce o temp. pokojowej na ok.3-4 tygodnie. Następnie zlać do wspólnej butelki, odcedzając całość lub część ziół.

Przepis przywieziony z Włoch, gdzie powiedziano, żeby nie macerować obu ziół razem - nie dowiedziałam się dlaczego ;)
Idealny do sałatek, surówek, serów, makaronu.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !