Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mleko 3 szkl
mąka 2 szkl
mało 3.5 łyżki
szynka siekana 15 dag
orzechy włoskie 15 dag
rodzynki 10 dag
oregano 2 łyżki
cząstki mandarynek do dekoracji
listki melisy do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 60 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z orzechami

Z mąki,mleka i jaj przygotuj ciasto na naleśniki.Rozgrzej patelnię,posmaruj masłem(najlepiej sklarowanym.Nalej porcję ciasta i usmaż z obu stron na złoty kolor(z przygotowanego ciasta powinnaś otrzymać 15 naleśników).Skłądniki na farsz pezłóż do miseczki i wymieszaj.Przypraw solą i pieprzem.Naleśniki kłądź jeden na drugim po 5sztuk.Każdy stosik posmaruj farszem,zwiń jak strudel.Ułóż w posmarowanym masłęm żaroodpornym naczyniu.Polej sklarowanym masłęm i zapiekaj 15minut w temp.180stopni.Przed podaniem pokrój w grube plastry,udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak