Sposób przygotowania

suszone śliwki umyć ,zalać letnią wodą i moczyć około10 minut.Włoszczyznę oczyścić i drobno pokroić.Dwa ząbki czosnku obrać i drobno pokroić.W dużym garnku rozgrzać 3 łyżki oleju,włożyć włoszczyznę z czosnkiem i smażyć 3 minuty często mieszać,następnie dodać opłukaną kaszę, i śliwki które wcześniej przekroiliśmy na połowę i usunęliśmy pestkę.Zalać dwoma litrami wody lub bulionem np.z kostki,dodać2 liście laurowe,5 ziaren ziela angielskiego,doprawić tymiankiem,pieprzem i solą.Gotować na wolnym ogniu około godziny,Przed podaniem posypać natką pietruszki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    nigdy nie jadłam takiego krupniku, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Super pomysł, bardzo lubię suszone śliwki w wytrawnych daniach.
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !