Sposób przygotowania

Na początku przygotowujemy marynatę, czosnek przepuszczamy przez praskę, zalewamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, doprawiamy sola i pieprzem.
Pierś z kurczaka oczyszczamy i robimy w środku kieszonkę, całość nacieramy solą i pieprzem , również w środku. Tak przygotowaną pierś obtaczamy dokładnie w marynacie i pozostawiamy na ok 0,5 h.
Po tym czasie do kieszonki wkładamy suszone pomidory, oliwki i listki bazylii. Pierś zgrabnie formujemy i układamy w rękawie do pieczenia. Można związać ją nitkami żeby się nie rozwalała. Pieczemy ok 20- 25 minut w 180 stopniach, na koniec można rozciąć rękaw i podpiec jeszcze skórkę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !