Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Wsypać cukier waniliowy, cukier puder, śmietanę, żółtka i zagnieść ciasto, podzielić na pół. Do jednej połowy ciasta dodać kakao, ponownie wyrobić i włożyć do zamrażalnika. Jasne ciasto rozwałkować i włożyć na przygotowaną blaszkę, nakłuć widelcem, posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto ciemne. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temp 170 stopni. Margarynę i cukier włożyć do rondla, wlać 1/4 szkl wody, zagotować, zdjąć z ognia przestudzić. Do chłodnego dodać aromat, wsypać mleko w proszku, wymieszać i wylać na wierzch zimnego ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi, odłożyć do zastygnięcia

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię takie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię takie
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jak ja lubię takie ciasta, zwłaszcza ze śliwkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    proste i zarazem bardzo smaczne to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !