Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili wymieszać w 1/2 szkl łyżkami wody dodać cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, kurkumę, sól i zmiksować. Włożyć do rondla, zagotować. Następnie dodać pokrojone mięso, liście laurowe, imbir i gotować pod przykryciem. Po 20 minutach dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości. Gotowe mięso przyprawić do smaku

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny sosik trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    faktycznie ciekawe przyrządzenie mięska
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !